Jag älskar jordgubbar i alla dess former och inte minst i syltform, jag brukar ofta koka min egen sylt för det går ju både snabbt och enkelt att slänga ihop. Brukar ni koka sylt? Har ni någon favorit?
Jag har alltid en massa frysta bär i frysen för det är bra till så mycket.
Till sylten behöver du:
Frysta jordgubbar
Vatten
Socker
Potatismjöl (utrört i lite vatten)
Gör så här:
Lägg jordgubbarna i en kastrull med lite vatten, jag har inte några exakta mått men lite vatten på botten räcker. Låt jordgubbarna koka en stund tills de mjuknat och går bra att mosa sönder. Mosa kraftigt eller mixa försiktigt, jag tycker det är gott med lite bitar i sylten.
Tillsätt sedan socker efter smak och blanda potatismjöl med lite vatten så det inte klumpar sig. Vispa ner potatismjölsvattnet i sylten under kokning och rör om, vispa ner så mycket tills du fått önskad konsistens.
Låt svalna och häll upp i burkar, förvara i kylen, det står sig i alla fall några veckor och är perfekt till pannkakan , gröten eller varför inte som fyllning i rulltårtan. Mmm.
Kram kram <3
Svetlana Driagina
Så gott med hemmagjord sylt! Mums! 🙂
ha en fin dag!
kram kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja det blir lite skillnad:)
Kram kram
Browneyedgirl
Detta kommer barnen att älska =)
Hoppas du mår fint, kramen
victoriasprovkök
Ja det tror jag säkert!
Kram till dig