Med dunder och brak är det ju redan maj, än så länge en riktigt blåsig start på denna månad i alla fall i Örebro.
Idag blev det jobb för min del, skönt att vara igång igen även om det blir en kortvecka med 2 dagar, rätt skön start ändå:)
Igår kände jag mig ju som sagt mycket bättre och fick lite överskottsenergi, då passa jag på att baka lite bröd och det visade sig bli ett riiiiktigt gott bröd. Det måste ni testa!
Till 1 limpa behövs:
7 dl rågsiksmjöl
1 msk brödkryddor
1/2 msk salt
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1/2 dl mörk sirap
1 dl solroskärnor
1/2 dl hackade fikon eller russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en avlång teflonform (1 1/2 liter) med lite smör.
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt fil/yoghurt och sirap och rör tills allt blandat sig. Det ska bil en rätt smetig deg som du sedan kluttar ut i formen med en sked. Blir degen för torr tillsätter du lite mer fil/yoghurt. Jag använde mig av hälften fil och hälften turkisk yoghurt, jag fick ta lite extra fil men det var nog för att den turkiska yoghurten är så tjock.
Sätt in brödet i ugnen ca 50 minuter tills det blivit ca 95 grader i kärntemperatur.
Har du ingen digital termometer så skaffa en, värt pengarna för det kan ibland vara svårt att veta när man ska ta ut brödet annars för att få det perfekt.
Brödet blev makalöst gott och det är riktigt enkelt!
Nu ska jag ladda batterierna inför morgondagen.
Ohlala it’s friday;)
Kram <3
Svetlana Driagina
Perfekt och smidigt med bröd som blandas och åker in i ugnen på en gång! 🙂
Ha en fin fredag!
Kram
//Lana
victoriasprovkök
Ja riktigt smidigt och gott!
Kram
Mittgodastefinaste
Tack för recept! Perfekt för mig som inte tål jäst!
Kram Jenny
victoriasprovkök
Ja det blir ju utmärkt!
Kram
Therese
Ser väldans gott ut!!
Ha en fantastisk fredag finis!
Kram
victoriasprovkök
Mmm gott!
Tack detsamma;)
Kram
Hovkonditorn
Ser jättegott ut! Kram
victoriasprovkök
Mmm det var det:)
Kram till dig
Amy's piece of cake
Så gott detta såg ut! Jag ska också baka bröd i helgen… fast det blir något helt annat 🙂 Trevlig helg!
victoriasprovkök
Spännande:)
Kram
Bland bakverk och kastruller
Filmjölksbröd är så gott och smidigt. Det var längesen jag bakade ett sådant, det är nog dags för det igen snart!!
victoriasprovkök
Ja absolut att du ska baka det snart!!
Kram