Sådär,då var jag här igen, mycket jobb och inget internet (eller sjukt segt) har gjort att jag inte riktigt kunnat blogga som vanligt, hoppas det bättrar sig snart!
Idag efter jobbet sprang jag en liten runda på 6.2, fick bästa tiden (för mig) 5.14min /km, tjohoo,lycklig och bättre ska jag bli! I morgon blir det jobb och sen iväg på kalas, ska bli kul;) älskar helger.
Igår åt vi en riktigt god (då menar jag en succé) soppa, gjord från grunden med bra råvaror, kycklingen får koka länge och soppan blir helt fantastisk! Testa, värd varje minut!
Du behöver:
1 hel kyckling ca 1 kg
1 morot (delad i bitar)
1 stor purjolök (hackad)
2 gula lökar (hackade)
2 lagerblad
6 svartpepparkorn
2 tsk torkad dragon
Vatten
25g smör
2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Lägg i hela kycklingen i en stor gryta, tillsätt morot hälften av den gula löken, hälften av purjolöken, lagerblad, svartpeppar, och dragon. Tillsätt vatten så att nästan hela kycklingen täcks. Låt allt koka upp, sänk värmen, lägg på ett lock och låt kycklingen sjuda ca 1 1/2 timma.
När kycklingen kokat färdigt tar du upp den och låter den svalna något. Plocka isär kycklingen och ta vara på allt kött. Dela köttet i mindre bitar.
Sila kycklingbuljongen (vattnet kycklingen kokat i) och koka en liten stund till.
Smält smöret i en stor kastrull, fräs resterande lök och purjolök tills det blivit mjukt men inte fått färg. Tillsätt mjöl och rör om. Vispa ner kycklingbuljongen, lite i taget och vispa, koka upp under omrörning.
Sänk värmen på soppan och låt den småkoka några minuter.
Mixa soppan slät, tillsätt grädde, kyckling och smaka av med salt, vitpeppar och lite mer dragon.
Njut för det är såå fantastiskt gott!
Godnatt fina du<3
Svetlana Driagina
Mmm…gott med sådan soppa! Och snart blir det med soppor då vi närmar oss hösten!
ha en toppen fredagskväll!
Kram kram
//Lana