Världens godaste lasagne
Lasagne, jag lovar, världens godaste lasagne. Har gjort den massvis med gånger och den är såååå god. Risken med lasagne är att den blir för torr, smaklös eller att lasagneplattorna förblir hårda men den här blir verkligen god. Helt perfekt enligt mig! Mjuka lasagneplattor, galet god fyllning och så krämig. Jag köper torkade lasagneplattor, tycker faktiskt att de blir bättre än de färska med det är ju en smaksak såklart.
Världens godaste lasagne, 6 stora portioner
Köttfärsröra:
1 1/2 stor gul lök
2 stora klyftor vitlök
600g nötfärs
Salt
Vitpeppar
2 burkar krossade tomater (Mutti)
1 dl chilisås
1 dl ketchup
2 msk tomatpuré
2 msk oxfond
Några droppar soja
Torra lasagneplattor ca 12 stycken
Ostsås:
100g smör
60g vetemjöl
7 dl standardmjölk
3 dl vispgrädde
150g prästost
50g parmesanost
Salt
Vitpeppar
Topping:
100g riven prästost
Gör så här:
Hacka och bryn lök och vitlök i en stor stekpanna med höga kanter, alternativt en wokpanna funkar bra. Tillsätt nötfärs och bryn den tills den är genomstekt. Salta och peppra rätt rikligt. Tillsätt krossade tomater (jag använder alltid mutti, tycker de är bäst),chilisås, ketchup, tomatpuré, fond och soja. Låt puttra ihop under lock på rätt svag värme. Har jag tid låter jag det puttra rätt länge då den blir godare för varje minut. Gör under tiden ostsåsen, Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjöl och rör slätt, Tillsätt sedan mjölk och grädde under omrörning. När du fått en slät sås så tillsätt riven ost och parmesan. Jag gillar när det är rikligt med ost i såsen och parmesanosten får såsen mer smakrik. Smaka av med salt och peppar. Ostsåsen ska vara rätt tunn, jag har gjort misstaget och göra den för tjock några gånger och då får du inte samma krämighet på lasagnen. Bara så du vet:)
Nu till själva monteringen, jag använder en form som är ca 35×20 cm med höga kanter. Lägg ett lager ostsås i botten på formen, ca 1/2 cm tjockt. Tryck ner lasagneplattorna i såsen och lägg på ett lager köttfärsröra, lägg på lasagneplattor och ett lager ostsås, ytterligare ett lager köttfärs, lasagneplattor, ostsås, köttfärsröra, lasagneplattor, ostsås och toppa med riven ost. Det ska vara rikligt med ostsås mellan lagren för att den inte ska bli torr. Jag använde 3 lasagneplattor per lager.
Sätt in i ugnen ca 30-40 minuter på 200 grader. Jag låter alltid min lasagne svalna minst 30-40 minuter innan den serveras.
Smaklig måltid, hoppas du gillar den.
Tips, köp en hel ost eller använd ostrester och riv själv. Jag köper sällan färdigriven ost, den är bra mycket dyrare och den man river själv blir godare:)
Lasagnen har Matplatsen inspirerat mig till att göra, tack snälla fina du för en utmärkt mängd ostsås, köttfärssåsen gör jag min egen som jag älskar så mycket:)
Ha nu en riktigt fin dag, massa kramar
Tomas
Tack för ett bra recept. Supergott!
Birgitta
Hej ! nu ska jag prova ditt recept på lasagne så jag hoppas resten av familjen blir nöjda också. det jag skulle behöva veta vilken våning den ska stå i ugnen?
mvh Birgitta
victoriasprovkök
Jag brukar ha min i mitten ungefär
Johanna
Köttfärsröran blev väldigt stark, inte så barnvänlig.. kanske för att jag tog det jag hade hemma, sweet chili sås?
Mvh Johanna
victoriasprovkök
Ja det beror nog på att du tog sweet chilisås. Jag använder vanlig chilisås så då blir den inte stark alls.
Anders högwall
Jag o min fru skulle göra lasagne tyckte den va lite smaklös hon gick o kolla tv så jag la i lite saltgurka o lite kryddor den googla ja ditt resept det blev gör gott tog ner på lite för jag kryddat själv men din bas va kanon frugan sa bästa hon ätit👍👍😁👍👍
Alexandra
Tack för ett toppenbra recept, det blev krämigt och smakrikt! Slukades upp av alla i familjen på nolltid. Hade även i lite aubergine i småbitar i köttfärssåsen.
Marie
Såå himla god lasagne!! Barn och make slukade i sig utan ketchup på 🙌🙌
victoriasprovkök
Åh vad roligt att höra 🤩
Doris
Fantastiskt god lasagne , hela familjen nöjt till fullo här. Tack för receptet.
Nina
Går den bra att förbereda. Man ska kanske inte lägga ihop den då🤔
victoriaadmin
Oj, du tänker att du bara sätter in den i ugnen. Inte testat men kanske bättre att lägga ihop den samma dag. Alltså göra klart ostsås, köttfärssås och sen lägga ihop innan ugnen. Jag hade nog kanske värmt på allt innan också.
Hans
Verkligen krämig och god. Jag pimpade min med en finare rökig bacon. Tog ett helt paket som jag skar i bitar…men nästa gång tar jag nog bara ett halvt paket. Men oj vad god dem blev trots lite rökig smak. Barnbarnen ville ha mer och ”morfars lasagne är godast” gjorde min dag…även om den inte var min ju.
Tack för det bästa lasagnereceptet.
victoriaadmin
Men åh vad roligt att den blev så god och uppskattad. Jag gillar den väldigt mycket också😃
Ulla Englund
Den absolut godaste lasagnen jag någonsin ätit! Sååå smakrik! Den gör verkligen skäl för namnet…Världens godaste lasagne! Hjärtligt tack Victoria!
victoriaadmin
Vad roligt 🤩 tack