Åh fantastiska fredag, varmt välkommen:)
Efter en väldigt fullspäckad vecka är det nu äntligen fredag, tjohoo. Det firades med en springrunda och en underbar champinjonsoppa och nu är det sovadax. I morgon väntar Stockholm och Grand Hotell för den årliga skaldjursfrossan, ska bli både kul och gott! Jag ska försöka fota lite så ni får se hur mycket gott det finns:)
Innan jag lägger huvudet på kudden ska ni få receptet på en enkel men ack så god champinjonsoppa.
Du behöver:
500 g champinjoner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
5 dl vatten
1 msk grönsaksfond
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 tsk pressad citronsaft
Salt
Peppar
Gör så här:
Grovhacka champinjonerna. Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs svamp och lök i en kastrull/gryta med lite smör några minuter.
Tillsätt vatten, fond, grädde och mjölk. Låt koka ca 10 minuter.
Ta av soppan från värmen och mixa den slät med en stavmixer.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar och låt soppan koka upp.
Såå gott!!
Godnatt<3
Min Lilla Kokvrå
Fredagar är alltid varmt välkomna och soppa passar ju fint nu när hösten har gjort sitt intåg.
Hoppas du får en trevlig lördag 🙂
Allt gott!
Erika G
En sån vansinnigt vacker bild. Soppa är fint så här på hösten. Gott och värmande. Jag hoppas att du får en skön helg! Kram!