Gokväll, en dag med mycket jobb blev det och nu är det sussadax men innan det vill jag bjuda på en fantastisk gulaschsoppa, mmmm. Passar perfekt en kylig vinterdag.
Du behöver:
1 kg högrev (delat i bitar)
2 gula lökar (klyftade)
smör till stekning
4 morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 grön paprika
1/2 msk paprikapulver
2 msk tomatpuré
1 burk hela tomater
3 dl rödvin
1 liter vatten
1 oxbuljongtärning
2 msk Ajvar relish
1 lagerblad
1 krm spiskummin
Svartpeppar
Salt
Vetemjöl till redning
Gör så här:
Börja med att skala och hacka alla grönsakerna/ rotfrukterna. Skala och klyfta den gula löken. Hacka vitlöken.
Ta fram en rymlig gryta och tillsätt en klick smör i grytan. Bryn köttet och löken i omgångar i grytan så att köttet får en fin yta. När allt är brynt så lägg tillbaka det i grytan.
Tillsätt resterande ingredienser utom vetemjöl och låt koka upp, sänk värmen och låt det hela småputtra i ca 1 1/2- 2 timmar under lock eller tills köttet känns helt mört. Rör gärna lite i grytan under tiden.
Red av soppan något med vetemjöl om du önskar den lite tjockare.
Soppan blir som bäst om den får stå i kylen över natten och värmas på dagen efter.
Ses ha en bra kväll<3
Bland bakverk och kastruller
Det är riktigt gott med gulaschsoppa, får mig att tänka på Österrike!!