Söndag, fantastiska dag, jag vill inte att den ska ta slut. I morgon väntar jobb igen, studiedag på jobbet vilket betyder mycket stillasittande och lugn för öronen men jag trivs nog ändå mycket bättre med lite rörelse omkring mig;)
Idag gjorde jag den igen, den fantastiska biffciabattan, den är så otroligt god! Men den här gången gjorde jag den med en hel rostbiffstek som jag saltade och pepprade med svartpeppar och tillagade i ugnen på 125 grader till den hade en temperatur på 64 grader. Sedan fick den vila en stund och sedan skar jag upp en bit av den (för det blev mycket) i strimlor. Men du gör som du vill, receptet är på rostbiff i skivor men ändra om du vill, ofta billigare att köpa i bit;)
Den är så sjukt god!!!
Till 4 personer behövs:
4 ciabatta bröd (färdiggräddade)
Olivolja
Pepparrotsvisp
Ruccola
ca 600g rostbiff (se biffen nedan)
Salsa (recept nedan)
Biffen :
Ca 600g rostbiff
Salt
Peppar
Olivolja
Färsk timjan
Krydda köttet med salt och peppar och klappa in timjan, ringla över olivolja och stek i stekpanna eller grillpanna ca 1½ min/per sida för att få den rosa innuti. Gör salsan direkt på skärbräda under tiden köttet steker. Lägg upp köttbiten på skärbrädan ovanpå salsan och blanda runt. Låt köttet ligga i salsan och vila några minuter. Skiva köttet i mindre stilmlor och vänd runt i salsan.
Salsa:
Ca 3 grillade inlagda röda paprikor (finhackade)
1 knippa färsk persilja (finhackad)
Balsamvinäger (en skvätt)
Olivolja
Svartpeppar
Hacka paprika + persilja på skräbrädan och krydda med balsamvinäger, olivolja och svartpeppar.
Låt biffen ligga och vila i salsan en stund.
Ringla över olivolja på brödet.
Låt brödet bli varmt i stekpannan (med snittytan nedåt).
Bred på pepparrotsvisp på botten av ciabattan. Lägg på ruccola så det täcker.
Lägg upp biffen på brödet, se till att med salsan. Lägg på locket på brödet.
Ha eventuellt i lite majonnäs för att få lite ”sås” i brödet!
Ses kram på dig<3