Gokväll, hoppas allt är bra! Själv har jag startat veckan med en hejdundrans förkylning, känns mindre kul men allt kan ju inte vara en dans på rosor, eller;) fy jag som kände mig på topp nyss, så fort träningen går riktigt bra får jag nåt skit så jag inte kan träna:( jaja, slut på gnäll det finns värre saker än en förkylning. I helgen gjorde jag grymma hälsosamma bars som är toppade med choklad. Mums, testa du med!
Du behöver:
Botten:
Botten:
3 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn)
3 dl rice chrisp
Lite salt
2 msk honung
3 msk jordnötssmör
3 msk kokosolja
Några droppar vanilj extrakt
Topping:
2 msk kokosolja
3 msk vatten
Ca 1/2 dl kakao
Valfri sötning efter smak jag använde lite agave sirap
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till botten i en bunke. Smält honung och jordnötssmör i en bunke i micron. Rör i kokosoljan och låt den smälta också.
Tillsätt allt det smälta och vanilj extrakt i bunken med de torra ingredienserna och rör om väl så allt blandas.
Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30 gånger 20 cm. Lägg i bottenröran och tryck ut den i formen så att allt pressas ihop.
Ställ in i frysen ca 10 minuter.
Gör toppingen.
Smält kokosoljan försiktigt på svag värme i en kastrull, den smälter på väldigt låg värme och får inte bli för varm, bara så den precis smält. Ta av från plattan, blanda ner vatten, kakao (lite i taget tills du fått en slät chokladsås,vispa. Tillsätt lite sötning och smaka av.
Bred chokladen över botten och ställ in i frysen ca 20 minuter.
Skär i lagom stora bitar och förvara i frysen eller kylen.
Farligt gott kan jag lova;)
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser till botten i en bunke. Smält honung och jordnötssmör i en bunke i micron. Rör i kokosoljan och låt den smälta också.
Tillsätt allt det smälta och vanilj extrakt i bunken med de torra ingredienserna och rör om väl så allt blandas.
Lägg ett bakplåtspapper i en form som är ca 30 gånger 20 cm. Lägg i bottenröran och tryck ut den i formen så att allt pressas ihop.
Ställ in i frysen ca 10 minuter.
Gör toppingen.
Smält kokosoljan försiktigt på svag värme i en kastrull, den smälter på väldigt låg värme och får inte bli för varm, bara så den precis smält. Ta av från plattan, blanda ner vatten, kakao (lite i taget tills du fått en slät chokladsås,vispa. Tillsätt lite sötning och smaka av.
Bred chokladen över botten och ställ in i frysen ca 20 minuter.
Skär i lagom stora bitar och förvara i frysen eller kylen.
Farligt gott kan jag lova;)