Godmorgon fina du och godmorgon efterlängtade lördag. Det känns just nu som att allt kör ihop sig, oj så mycket saker det blev på en gång, jag efterlyser fler timmar, både på jobbet och hemma. Men vilket väder vi haft, tjohoo, 29 grader hör ju inte till vanligheten direkt. Hoppas det håller i sig.
I helgen blir det kalas på stugan lite utanför Askersund, ska bli mysigt och då bjuds det bland annat på lite mat, funderar på detta, riktigt gott och perfekt eftersom man gör klart det dagen innan.
Till ca 4-5personer behövs:
3-4 Kycklingfiléer
Salt
Peppar
1 ask Körsbärstomater
1 dl Svarta oliver
Dressing/marinad:
1 dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1 riven vitlöksklyfta
1 dl soltorkade tomater
Gör så här:
Stek kycklingen, krydda med salt och peppar och gör den sedan klar i ugnen, 15-20 minuter på 175 grader.
Skiva kycklingen, blanda marinaden och lägg ner kycklingen. Måtten är ungefärliga så smaka av och tillsätt ev mer av något.
Ställ in i kylen över natten, rör om då och då.
Dagen därpå, lägg upp kycklingen på ett fat och dekorera med tomater och oliver.
Potatissallad:
Du behöver:
Färsk potatis (kokt och kall)
Några msk grön pesto
1 knippa grön sparris (kokt några minuter)
1/2 rödlök (skivad)
Blandad sallad
Gör så här:
Blanda den kokta potatisen med pesto. Lägg upp att på ett fat, börja med sallad, sen potatis, rödlök och sparris.
Servera ev en vitlökssås till som är gjord på creme fraiche, riven vitlök, salt och lite olivolja.
Mums!
Ha en härlig lördag!
1 knippa grön sparris (kokt några minuter)
1/2 rödlök (skivad)
Blandad sallad
Gör så här:
Blanda den kokta potatisen med pesto. Lägg upp att på ett fat, börja med sallad, sen potatis, rödlök och sparris.
Servera ev en vitlökssås till som är gjord på creme fraiche, riven vitlök, salt och lite olivolja.
Mums!
Ha en härlig lördag!