Gokväll, fullt upp i helgen med träning och bakning. Idag har det ju dessutom varit sjukt fint väder i Örebro vilket resulterade i en stund i trädgården.
Avnjöt dessutom denna godingen, mums så krämig och god. Testa!
Botten
150 g oreos kakor
75 g smält smör
Fyllning
200 g cream cheese
250 g mascarpone
2 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
100g krossade oreos kakor
Täck botten av en springform (20cm) med bakplåtspapper.
Kör kakorna i en mixer tills de är fint söndersmulade. Tillsätt det smälta smöret och blanda runt ordentligt. Tryck ut blandningen i botten av formen. Ställ i kylen att stelna medans du förbereder cheesecakesmeten.
Vispa grädden i en bunke och ställ åt sidan.
Rör cream cheese och mascarponen mjuk och klumpfri med elvisp i en skål. Tillsätt socker och vanilj och vispa slätt.
Tillsätt grädden i ostsmeten. Vispa upp allt med elvispen så att det blir tjockt och fluffigt. Vänd sist ner de hackade oreokakorna.
Fördela smeten i formen. Släta till ytan och ställ att stelna i kylen minst 6 timmar eller över natten.
Ta fram cheesecaken en stund innan servering.
Ät och njut, sjukt gott!
Receptet hittade jag hos Louise spis, tack<3
Ha en helt underbar kväll, imorgon fyller jag år så här hemma har det bakats hela kvällen och mer blir det:)
Kram
Erika G
Örebro är en härlig stad som jag kommit att tycka mer och mer om. Min dotter bor ju där, som jag säkert skrivit förut. Oreokakor är mystiskt för mig. Så många gillar dem medan jag är lite frågande. Kanske borde jag prova denna kaka!? Kram!