Regnet det öser ner, tror det hade på känn att jag gick in och svirade om till springkläder, suck, springer väl ut så fort det slutar och hoppas på att klara min runda innan nästa skur kommer.
Va det nån som sa svensk sommar?
Igår gjorde jag i alla fall supergod och värdsenkel vaniljglass, grunden kommer från mitt goda recept på vaniljvisp som jag brukar ha till paj;)
Den här satsen räcker till 1/2, 2 liters avlång brödform, vill du fylla hela så gör dubbel sats.
Till ca 8 glassar behövs:
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver (kan uteslutas men lyxar till det lite extra)
Gör så här:
Vispa grädden hårt.
Vispa äggulor och strösocker fluffigt i en bunke.
Tillsätt den visade grädden vaniljpulver och vaniljsockret.
Rör om försiktigt så att allt blandas.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform, fyll upp med smeten till kanten, halvera bunken med hjälp av bakplåtspappret om du gör denna sats annars blir glassarna för korta.
Sätt glasspinnar i smeten och sätt in i frysen några timmar. Dela glassarna med kniv och njut av en fantastiskt krämig, gräddig och vaniljig glass.
Kram på dig