Godmorgon, vaknade tidigt i morse, inte så konstigt kanske när klockan ringt 05.30 hela veckan, då är man rätt pigg 06.30:)
Idag bakas det bullar såhär på morgonkvisten det blir nämligen lite försenat kalas för F ute på sommarstugan idag. Mysigt, hoppas vi klarar oss från regnet.
Du behöver:
1 äggvita
4 1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 1/2 kallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
9 gelatinblad eller 1 1/2 msk gelatinpulver
Topping:
4 dl kokosflingor
1 msk kakao
Gör så här:
1 äggvita
4 1/2 dl strösocker
3/4 dl florsocker
1 1/2 kallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
9 gelatinblad eller 1 1/2 msk gelatinpulver
Topping:
4 dl kokosflingor
1 msk kakao
Gör så här:
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Blanda lite.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter tills de mjuknat. Rör sedan ut dem i det kokheta vattnet,(har du pulver häller du i det direkt i det varma vattnet) rör om tills allt blandats och eventuella klumpar försvunnit. Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
Vispa allt med elvisp eller annan maskin (jag använder min Kitchen Aid så får jag inte kramp i armen;) ca 25-30 minuter.
Blanda kokos och kakao i en bunke till toppingen. Strö ut lite av toppingen som ett täcke i en rektangulär form ca 20×30 cm, jag använder bakplåtspapper i botten.
När smeten är färdig ska den vara fluffig och fast, det ska gå att göra toppar med den som inte faller ihop. Klickat semestern i formen och smeta ut så det blir ett jämt lager. Strö över så mycket topping som fastnar. Spara resten av toppingen för den ska du senare vända bitarna i.
Ställ smeten kallt ca 2 timmar eller tills den stelnat. Skär sedan smeten i rutor och doppa snittytorna i toppingen. Förvaras kallt.
Mumsa på:)