Gokväll, fortfarande segare än segast men idag har jag bara vilat, eller först jobbat sen vila. Nu väntar sängen så jag är piggelin i morgon;)
Tänkte jag skulle bjuda dig på lite picklad paprika, såå gott. Det är riktigt enkelt så väldigt värt ett försök. Picklade saker är ju rätt poppis nu vad jag hört och sett så pickla på.
Du behöver:
8-9 paprikor i olika färger (urkärnade och strimlade)
2-3 gula lökar (skalade och tunt skivade)
Kokande vatten
Lag:
1 dl ättika (12%)
1 1/4 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
Gör så här:
Lägg skivad lök och strimlad paprika i en bunke.
Koka upp vatten (det ska täcka paprikorna i bunken) häll vattnet över löken och paprikan och låt stå 10 minuter.
Sila sedan bort vattnet.
Lägg paprikan och löken i en kastrull tillsätt allt till lagen och låt koka upp under omrörning. Sjud sedan i 20 minuter under lock.
Häll upp paprikasalladen och lagen i en rengjord glasburk och låt stå i kylen tills den kallnat helt.
Servera tillsammans med mat och njut. Kanske passar bra i hamburgaren, inte testat men det känns som att det skulle passa;)
Godnatt fina du<3
Ing-Britt
Riktigt gott på grillad korv ?