Gokväll i stugan!
Verkar som att jag äntligen fått nån slags ordning på det här med bilderna, tjohoo, det tog bara en kväll+ en natt + hela min lediga eftermiddag. Behöver jag säga att jag verkligen älskar det här med teknik?
Igår hade vi finbesök här hemma och bjöd på en lunch och till dessert blev det äppelpaj med vaniljvisp. Smarrigt värre! Lunchen blev en kycklingsallad och även den uppskattades av gästerna.
Vill ni veta hur jag gjorde och vad jag hade i så läs vidare.
Du behöver:
Kycklingfile
Kryddblandning:
Paprikapulver
Italiensk salladskrydda
Örtsalt
Lite chilipulver
Fylld pasta jag hade med spenat och ricotta
Körsbärstomater
Ruccolasallad
Babyspenat
Gröna oliver
Soltorkade tomater i balsamicosås
Mozzarellaost (tärnad)
Persilja
Dressing:
Creme fraiche
Vitlök
Grön pesto
Örtsalt
Persilja (hackad)
Ev lite vanligt salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pastan och låt den kallna.
Blanda ihop kryddorna till kycklingen i en skål och doppa ner kycklingen i kryddan. Använd mestadels paprikapulver då chilipulver är starkt. Jag hade en mild paprikakrydda. Lägg kycklingen på en plåt klädd med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 25 minuter eller tills den är genomstekt. Låt kycklingen kallna helt och skär upp i skivor.
Blanda allt till dressingen och låt gärna stå och dra en stund.
Lägg upp allt fint på ett stort fat och servera med dressingen.
Ha en härlig kväll, nu återstår bara lite jobb sen ska hjärnan få vila tills i morgon?