Gokväll!!
Vilken fantastisk helg, man kan tro det är mitt i sommaren. Strålande sol och 22 grader varmt här i krokarna så i helgen blev det massa båtåka både lördag och söndag. Vättern är otroligt fint!
Idag blev det även lite simning på Gustavssvik innan vi åkte iväg till Vätterns skärgård för att sola lite, fika gjorde vi såklart också. Vilken dag, hoppas på fler sånna nu i september.
Du behöver:
2 paprikor tex röd och gul (strimlade)
1/2 purjolök (strimlad)
500-700g räkor med skal (skalade)
2 vitlöksklyftor (rivna)
1 msk curry
1- 2 krm cayennepeppar
1 förpackning krossade tomater 500g
1/2 dl tomatpuré
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
Salt
Peppar
Persilja 1/2 kruka ungefär
Olivolja
Gör så här:
Bryn den strimlade paprikan och purjolöken tillsammans med riven vitlök och curry i lite olivolja. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, kokosmjölk och buljongtärning och låt koka i ca 5 min. Smaka av med kryddor. Ta av grytan/stekpannan från spisen och rör ner räkorna de ska inte koka bara bli varma. Toppa sedan med lite färsk persilja.
Servera med tex bulgur eller ris.
Smaklig måltid och ha en fin söndagkväll<3