Godmorgon, hoppas ni hade en bra julafton vad ni än hittade på. Vi hade det toppen, med massa mat och fina klappar under granen. Idag ska vi fortsätta julen med ännu mer mat och klappar. Precis som det ska vara. Sen har den riktiga kylan kommit också, burr så kallt det är -12 står termometern på nu, skippar nog springrundan idag. Det får bli en mysfrukost nu i stället.
Tänkte tipsa om fantastiska fudge, ni får receptet på dessa underbara Dumlefudge nu så får ni på chokladfudgen sen. Fudge passar ju faktiskt bra jämt och behöver ju inte vara bara till jul.
Dumlefudge:
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50g smör
140g dumlekolor (hackade)
1 näve mini marshmallows eller stora men dela de då i småbitar
Flingsalt
Gör så här:
Kola upp grädde, strösocker och ljus sirap i en rätt stor kastrull. Säng värmen och låt det småputtra tills du nått en temperatur på 120 grader, då får du en perfekt fudge.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner smöret. Rör tills du får en slät smet.
Tillsätt hackad dumle och rör tills smeten är slät.
Tillsätt sist marshmallows och blanda om snabbt, det ska vara marschmallowsbitar kvar. Häll upp i en form klädd i bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt om så önskas. Låt stelna i kylen gärna över natten. De är svåra att skiva upp om de inte är helt stela.
Jobbigt gott och otroligt sött så ät inte för många.
Kram kram