Godmorgon, solen strålar och det ser ut att bli en fantastisk dag. Det blir jobb hela dagen så jag passar på att kika in här nu. Igår plockade jag lite körsbär här gemma i trädgården, vissa år svärmar det verkligen över med körsbär i vårt lilla träd och vissa år är det inget. I år är det i alla fall mycket vilket resulterade i supergod körsbärssylt. Enkelt och gott är det.
Du behöver:
700g urkärnade körsbär
2 dl strösocker
Lite potatismjöl att reda av med
Gör så här:
Kärna ut körsbären. Koka upp körsbärskärnorna i 1 dl vatten och låt sjuda ca 5 minuter. Sila av kärnorna, spara vattnet och släng kärnorna.
Häll i körsbärsvattnet till körsbären och tillsätt socker. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter. Skumma av och red av med potatismjöl utblandat i vatten. Rör om ordentligt under värme tills du fått den önskade konsistensen. Tillsätt lite i taget för det tjocknar efter en liten stund.
Ha en fin tisdag, kram kram <3