Att göra desserter med inslag av citron blir ofta både gott och väldigt friskt att äta. Den här desserten är tagen från kocken Håkan Larsson och det är en klassisk Engelsk dessert som är väldigt god och samtidigt lite speciell, i alla fall för oss som inte bor i England.
Jordgubbarna till är fantastiskt goda så missa inte dem. Jag hittade inga färska jordgubbar så jag tog frysta svenska jordgubbar som jag tinade upp. Ska de ligga i en sockermarinad så spelar det ingen roll och det blev grymt gott.
Du behöver:
100g rumsvarmt smör i tärningar
330 g (3 3/4 dl) strösocker
3 1/2 dl mjölk (3%)
3 ägg
1 dl pressad citronsaft
75g (1 1/4dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
Myntajordgubbar:
250g jordgubbar
1 dl myntablad, tätt packade
2 msk strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Häll alla ingredienser till kakan i en matberedare och kör tills allt är ordentligt blandat.
Häll smeten i en smord ugnsform ca 1,25 liter. Baka kakan strax under mitten i ugnen ca 1 timma och 15 minuter. Täck kakan med aluminiumfolie om den börjar bli för mörk. Nästa gång ska jag göra min kaka lite ljusare. Låt svalna.
Gör myntajordgubbarna, mortla myntabladen och sockret tills du får en grön sockermix. Klyfta jordgubbarna och blanda med sockret. Låt stå och dra en stund.
Servera kakan med myntajordgubbarna och lite florsocker.
Ha en underbar dag, själv ska jag till relaxen och ta igen mig. Kram <3