Måndag och kyckling blev det till middag, riktigt gott och enkelt också då det sköter sig själv i ugnen.
Marinerade kycklingklubbor:
1 kg kycklingklubbor färska eller tinade
1/2 dl soja
2 msk ketchup
2 msk sweet chilisås
1 knivsudd sambal oelek
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad dragon
1 krm svartpeppar
2 msk rapsolja
Gör så här:
Lägg kycklingen i en ugnsform.
Blanda ihop alla ingredienserna och smeta ut över kycklingen. Sätt in i ugnen på 225 grader ca 30 minuter tills kycklingen är färdig.
Samtidigt sätter du in rotfrukterna.
Ugnsrostade rotfrukter:
Palsternackor (skalade)
Morötter (skalade)
Potatis
Rödlök
Paprika
Rapsolja
Salt
Peppar
Färsk rosmarin
Gör så här:
Skiva alla rotfrukter och grönsaker och lägg i en ugnsform. Ringla över olja krydda med salt, peppar och rosmarin. Blanda ihop allt och sätt in i samma ugn som kycklingen (bredvid kycklingen så ta inte för stora formar). Ha inne samma tid som kycklingen eller tills de mjuknat.
Kall sås:
Jag hade 2 olika såser.
1: 2 dl creme fraiche + 1/2 smulad fetaost- blanda ihop allt.
2: 2 dl creme fraiche + 3 msk sweetchilisås + 1 klyfta riven vitlök- blanda ihop.
Lycka till med middagen, kram ❤️