Vilken start på dagen, vaknar och har hela mobilen fylld med notisar från Aftonbladet, Paris, vackra Paris… Det är så hemsk allt som händer runt om i världen just nu, förstår inte riktigt hur vissa människor kan vara mot varandra. Vart tar värden vägen?
Ja vart värden är påväg och vad som komma skall är det ingen som vet något om, jag vet däremot är att dessa zucchinibullar blev grymt goda. Och ni ska såklart få receptet på dem nu på direkten.
Zucchinibullar:
40g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 ägg
2 msk olivolja
1 riven zucchini ca 300g
1/2 dl helt linfrö
2 dl chapatimjöl
Vetemjöl tills du får en smidig och fin deg
Topping:
Uppvispat ägg
Linfrö
Gör så här:
Blanda ihop jäst och vatten i en bunke. Rör tills jästen lösts upp.
Tillsätt ägg, salt, olivolja, zucchini och linfrö. Blanda sedan ner chapatimjöl och till sist vetemjöl. Vetemjölet blandar du ner lite i taget tills du får en smidig deg som inte klibbar för mycket. Kör gärna degen i maskin ca 10 minuter. Ta inte i för mycket mjöl utan tillsätt hellre lite mjöl för hand på slutet.
Låt jäsa övertäckt i bunken ca 30-40 minuter. Kavla ut och dela i bitar som du sedan skär tre snitt i och snurrar ihop till en fin bulle. Lägg gärna bullarna i aluminiumformar det blir riktigt snyggt.
Låt bullarna jäsa övertäckta ca 30 minuter. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö över linfrö.
Grädda i ugnen på 225 grader ca 9-13 minuter. Beroende på storlek och ugn.
Låt svalna, dela på mitten och servera med smör och ost. Yummie.
Hoppas ni alla får en fin lördagkväll nu hoppas jag på att slippa få mobilen full med notisar i natt… Snälla snälla #World Peace
Kram❤️