Äntligen fredag och det firades här hemma med räkor, aioli, skinkrullar och till dessert en grym äppelpaj med en fantastisk vaniljvisp. Äppelpajen är en vanlig smulpaj som är min favorit vad det gäller efterrättspajer. Enkelt och gott och ofta har man alla ingredienserna hemma.
Äppelpaj:
150g smör
Ca 4 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 röda äpplen
Kanel
Gör så här:
Blanda ihop smör, mjöl och socker tills du fått en smulig deg. Jag brukar ofta bara blanda ihop och smaka av. Men de här måtten är ungefärliga. Inte så noga bara det smakar bra och blir som en smulig deg liksom. Skala och skiva äpplena, strö över kanel och blanda runt.
Lägg ut hälften av pajblandningen i en ugnsform, lägg på äppelskivorna och resterande mängd av pajblandningen.
Sätt in i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader. Låt svalna och servera med nyvispad vaniljvisp.
Vaniljvisp:
3 äggulor
3 msk strösocker
1 krm vaniljpulver
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop äggulor, strösocker och vaniljpulver. Har du inte vaniljpulver fungerar vaniljsocker men öka då mängden eftersom det inte innehåller så mycket vanilj. Vispa grädden i en separat bunke tills den blir rätt hård. Blanda sedan ihop allt försiktigt och servera till pajen. Enkelt och gott.
Ha nu en riktigt fin kväll, i morgon ska det sovas tills jag vaknar av mig själv. Lördagslyx kallas det. Sedan väntar nattjästa frallor på oss. Blir de bra får ni givetvis ta del av dem lite senare.
KRAM❤️