Kotletter i gryta

En härlig med lite kylig vårdag, startade dagen med en springrunda redan kl 06.40. Ni tror väl jag är helt knäpp men jag jobbar sent ikväll och skulle kanske inte hinna ut annars. Det var faktiskt riktigt skönt då solen strålade för fullt och jag tycker jag mår så mycket bättre hela dagen om jag får röra på mig. 

Tänkte jag skulle tipsa om en riktigt god och enkel middag, nämligen kotletter i gryta. 

Du behöver: 
8 kotletter (jag körde med ben men det går bra utan också)
Smör
Salt 
Peppar 
Ca 1/2 liter vatten eller mer
2 tärningar köttbuljong 
1-2 burkar hela champinjoner 
1 liten skivad purjolök 
1 msk soja 
2 msk sweet chilisås 
1-2 dl vispgrädde 
Vetemjöl eller maizena till redning 

Gör så här: 
Bryn kotletterna i en stekpanna med smör. Salta och peppra. 
Lägg kotletterna i en gryta/stekgryta och tillsätt vatten, det ska täcka kotletterna. 
Tillsätt buljong och låt kola under lock på svag värme ca 40 minuter. 
Ta ur kotletterna, låt buljongen vara kvar i grytan, tillsätt resterande ingredienser i grytan som kotletterna kokat i. Red av med vetemjöl eller maizena, utrört i lite vatten, till önskad konsistens. Tillsätt sedan kotletterna igen och låt sjuda några minuter.
Servera med kokt potatis. 
Enkelt och gott. Se till att köpa kotletter som är styckade i butik, tycker de är så mycket bättre än färdigpackade. Tex så styckar Citygross sitt egna kött. 

Kram kram ha en fin dag❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.