Dimman har legat tät idag och lite snö har fallit. Helt plötsligt känns det som vinter igen. Februari kändes ju som vår och början av mars som vinter. Konstigt det där.
Igår efter jobb och diverse möten slängde jag ihop en otroligt god kycklingrätt. Köpte hel kyckling, vilket jag tycker är fantastiskt gott och styckade upp den i 6 delar. Jag är absolut ingen expert på att stycka kyckling så alla kan garanterat göra det. En kyckling blir 2 vingar, 2 kycklingklubbor och 2 filéer. Låt skinnet sitta kvar.
Du behöver:
1 hel kyckling
1 burk krossade tomater
6 soltorkade finhackade tomater
2 klyftor vitlök
1 msk kycklingfond
1 msk mörk balsamvinäger
2 dl cremefraiche
1 dl färsk hackade persilja
Salt
Peppar
1/2-1 dl finriven parmesanost
Gör så här:
Stycka kycklingen i 6 delar och bryn delarna i en stekpanna med olivolja tills de fått fin färg.
Lägg över kycklingen i en ugnsform.
I stekpannan tillsätter du, krossade tomater, soltorkade tomater, riven vitlök, fond, balsamvinäger, creme fraiche, salt och peppar. Låt allt koka upp och blanda sedan ner hackad persilja. Häll blandningen över kycklingdelarna och riv över parmesanost. Sätt in i ugnen ca 30 minuter på 175 grader.
Servera med ris eller annat gott tillbehör.
Ha nu en fin kväll, KRAM❤️
Sofie Johansson
Är dålig på att köpa hel kyckling. Väldigt enkelt och gott!
victoriasprovkök
Ja det är ju väldigt enkelt och så gott. Jag brukar passa på att köpa hel kyckling när det är bra priser. Kram
Sofie Johansson
Är dålig på att köpa hel kyckling. Väldigt enkelt och gott!