Kycklingwok ala Victorias Provkök

Hemma från Skåne, eller vi kom ju hem redan igår men hela dagen i dag har jag jobbat. Resan hem i påsktrafiken gick bra men det var en del olyckor längs vägen. Varför håller inte alla bara avståndet till bilen framför och kollar på vägen. Snälla snälla ni, gör det för olyckor händer så lätt och kan kanske undvikas lite mer om avståndet hålls. Jag försöker alltid tänka att jag ska hålla mig en bra bit från bilen framför. Men nu sluttjatat om det, middagen ikväll och även i går kväll blev en smarrig kycklingwok, det är både enkelt, nyttigt och gott. Du kan variera den i all oändlighet med olika grönsakskombinationer eller köra en kylskåpsrensning och lägga ner lite av varje. 

Jag brukar blanda lite på måfå men här kommer ett ungefärligt recept så får ni själva testa er fram med smaken. 

I min wok hade jag: 
Kyckling (gärna lårfilé)
Kanstanjechampinjoner 
Rödkål
Rödlök 
Purjolök 
Zucchini 
Paprika 
Minimajs 
Äggnudlar 
1- 1 1/2 dl sweetchilisås 
2 tsk soja 
1-2 tsk fisksås
1 krm sambal oelek 
1 krm malen ingefära 
Salt 
Peppar
Gör så här: 
Dela grönsakerna i bitar. 
Dela kycklingen i bitar och bryn i en wokpanna med olja tills de är genomstekta. 
Tillsätt övriga grönsaker och bryn en stund. Smaka av med kryddorna och såserna tills du får en bra smak. Koka nudlarna i en kastrull med vatten och salt. Häll av vattnet och blanda ner dem i woken. Servera med lite hackad persilja. Mmm så gott, enkelt och det är bara att experimentera på. 
Godnatt på er, eller jag ska ju först baka ut och grädda ett bröd innan jag får sova. 
Kram kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.