Långkokt biffstroganoff

Slappar och ser på Sveriges mästerkock, olidligt spännande just nu. Kan känna stressen de måste ha just nu. De är så sjukt duktiga alla som är kvar.
Kvällens middag blev en otroligt god biffstroganoff. En långkokt variant, enkelt och gott som vanligt. Det tar lite tid men är så värt det. 

Du behöver: 
500g strimlat oxytterlår (stroganoff blandning som jag köpte på Citygross) eller liknande kött tex lövbiff. 
1 stor gul lök 
2 klyftor vitlök 
1/2 tsk paprikapulver 
5-8 dl vatten 
1 msk köttfond 
1 tsk soja 
2 msk sweet chilisås 
1/2 msk dijonsenap 
2 dl vispgrädde 
Salt 
Vitpeppar
Gör så här: 
Stek det strimlade köttet i en stekpanna med lite smör. Krydda med salt och ev lite peppar. Tillsätt hackad lök och vitlök och bryn en stund, vattnar det sig så låt det steka tills vattnet försvunnit helt. 
Lägg över köttet i en rymlig gryta. 
Tillsätt övriga ingredienser förutom grädden. Börja att tillsätta ca 5 dl vatten och tillsätt mer efter hand när det kokar bort. Låt puttra på svag värme med lock ca 1 1/2-2 timmar. Köttet ska bli riktigt mört. 
När köttet är mört, tillsätt grädde och låt koka ihop. 
Servera med tex ris. 
Helt UNDERBART gott är det, testa. 
Kram på dig ❤️

One Comment

  1. Alexandra

    Gjorde detta recept på grytbitar, fantastiskt gott! Och köttet blev väldigt mört. MUMS! Gillar inte dijonsenap men hade i det iaf. Rekommenderar starkt! Vi hade kokt potatis och kokt broccoli till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.