Nu börjar det närma sig helgen igen och tankarna kring fredags/lördags och söndagsmys börjar snurra i huvudet. I alla fall brukar jag fundera ut nån god middag eller nåt extra mysigt plock till helgen.
Förra helgen gjorde jag supergoda avokadohalvor med räkor och ägg i. Alltså de blev verkligen så goda så ni måste prova dem. Enkelt är det också, som vanligt.
Till 2 halvor behövs:
1 hårdkokt kallt ägg
1 mogen avokado
2 dl skalade räkor
1-2 msk majonnäs (gärna hemmagjord)
1/2 dl creme fraiche
Några droppar citronsaft
1 krm paprikapulver
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Dela avokadon och ta bort kärnan. Ta ut köttet och mosa ihop det tillsammans med ägget, jag hadkade ägget lite innan. Tillsätt majonnäs, creme fraiche, citronsaft och kryddor. Tillsätt tillsist räkorna, spara några till garnering. Lägg upp röran i avokadoskalen eller i ett fint glas. Toppa med räkor och servera som förrätt, plock eller tillbehör.
Hoppas ni alla får en trevlig dag själv ska jag snart iväg och storhandla mat på Citygross.
Kram kram ❤️