Kladdkakebollar med jordgubbar & kladdkake cakepops

Det här med kladdkaka är ju bara lite för gott. Jag fullkomligt älskar kladdkaka och att fylla kladdkakebollar med jordgubbar och doppa dem i choklad är fantastiskt gott. Visst kom jag på en lysande idé? Vill du inte fylla dem med jordgubbar blir det även grymt gott att göra små cakepops, doppa i mjölkchoklad och strö över lite flingsalt. 
Jag kom på den lysande idén igår och har ätit det i 2 dagar nu, fortfarande en del kvar i kylen. Kan bli farligt om jag inte ger bort dem illa kvickt. 
När man gör kladdkaka blir ju ofta översta lagret lite krispigt, jag tog bort det och använde endast den mjuka chokladmassan till bollarna. Det krispiga kan du smula sönder, låta torka lite och strössla över tex glass. 

Jordgubbsbollarna behöver ingen pinne…
Medan cakepops passar att sitta på en pinne. 

Till en kladdkaka behövs: 
100g smör 
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl 
3/4 dl kakao 
3dl strösocker 
1 krm vaniljpulver 
1 krm salt 
Till bollarna: 
Små jordgubbar 
150g mjölkchoklad 
Pinnar till cakepops
Flingsalt
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull. 
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt äggen, rör om och tillsätt till sist smält smör. Smeten ska inte vispas utan bara blandas ihop. 
Smöra en springform på ca 22-24 cm och sätt fast ett bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och sätt in i ugnen på 175 grader ca 25 minuter eventuellt mer Kakan ska vara lite kletig men inte för mycket då du ska kunna forma till bollar som håller ihop. Jag gjorde först en kladdkaka som stod inne ca 20 minuter men den blev för lös så känn dig fram. Viktigt att den inte blir för kletig samtidigt som den inte får bli torr. 
Låt kallna.
Ta ut kakan ur formen, peta bort de krispiga delarna på kakan och använd endast de mjuk. 
Forma till lagom stora bollar. 
Smält mjölkchoklad över ett vattenbad, jag hade ca 100-150g 
Cakepops: 
Tryck en pinne i varje boll och doppa ner i smält mjölkchoklad, ställ i glas låt chokladen svalna och strö över lite flingsalt. Låt stelna i kylskåp. 
Kladdkakebollar med jordgubbar: 
Tryck ut bollarna tills de blir platta. Ta en liten jordgubbe och lägg i mitten. Forma kladdkakan runt jordgubben tills du får en rund boll. Doppa bollarna i smält mjölkchoklad och lägg upp dem på en bricka med bakplåtspapper. Ringa eventuellt över ljus eller mörk choklad när mjölkchokladen stelnat. Strö över lite flingsalt. Servera med grädde eller kanske glass. 
Såå fantastiskt gott, perfekt även att ta med på picknicken när det blir lite varmare ute. 
Ha en fortsatt fin söndag, kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.