Till chokladkakan behöver du:
4 1/2 dl vetemjöl
1,7dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
4 1/2 dl strösocker
2 ägg
2,8 dl mjölk
2,25 dl kallt svart kaffe
1,1dl rapsolja
1 msk vaniljestrakt
Frosting:
200g philadelphiaost (rumsvarm)
80g smör (rumsvarmt)
2 dl Dulce de leche (rumsvarm)
Ca 300g florsocker
1 krm vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till kakan i en bunke.
Ta fram en rund springform som är ca 22 cm. Sätt ett bakplåtspapper i botten på formen. Smöra och bröa kanterna. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen ca 35- 40 minuter, eventuellt lite längre. Känn med en sticka, kakan kommer inte bli helt torr utan lite kletig men den ska inte vara rinnig i mitten.
Ta ut kakan och låt den svalna innan du tar den ur formen. Låt sedan kakan vara helt sval när du delar den på mitten.
Gör frostingen:
Blanda alla ingredienser till frostingen utom florsockret. Vispa till en slät smet. Sikta sedan ner florsockret och rör så allt blandas. Ställ in i kylen en stund innan du brer den på kakan. Bred ett lager frosting inne i kakan också för snygghetens skull men också lite för smakens skull.
Riktigt god, riktigt mastig och den känns väldigt amerikansk. Mycket av allt liksom... I like, speciellt när det gäller choklad. Kakan blir som en blandning av en sockerkaka och en kladdkaka.
LOOVELYYY, det bästa (värsta) av allt är att det är en stor bit kvar i kylen.
Kram ❤️