Nötgranola med chiafrön

Godmorgon, regnet öser fullkomligt ner, det känns mer som en swimmingpool än en trädgård utanför huset just ju. Har den svenska sommaren redan börjat? 

I helgen gjorde jag en så god granola. Den blev i toppklass, den är enkel att göra och den är dessutom nyttig då den innehåller mycket hälsosamma produkter och är sötad med endast honung och banan. 

Du behöver: 
2 1/2 dl blandade nötter tex mandlar, jordnötter och cashewnötter
1 dl hela linfrön 
1 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl boveteflingor 
1 dl havregryn 
2 msk hela Chiafrön 
3 msk kokosolja 
1 banan 
1 nypa flingsalt
1 tsk kanel
1 tsk nymald kardemumma
2 msk honung 
Gör så här: 
Lägg nötter, linfrö och solroskärnor i en mixer och tryck lätt på knappen några gånger så nötterna hackas rätt grovt eller hacka dem för hand. Tillsätt kokos, boveteflingor och havregryn och häll allt i en bunke. 
Blanda sedan chiafrön, kokosolja, banan, salt, kanel, kardemumma och honung i en bunke och mixa till en smet. 
Rör ner smeten i nötbunken och rör om tills allt blandats. 
Fördela blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 35 minuter på 175 grader. Efter halva tiden vänder du på granolan. Kolla till den extra mot slutet så dem inte bränns, det kan gå fort och bränd granola är inte så gott.
Låt svalna och lägg sedan i burkar med lock. 
Kram kram ❤️

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.