… Ja eller vad ska man kalla den, vinostroga känns som ett passande namn då köttet jag använt är ”stroganoffkött” finns färdigstrimlat på citygross, strimlat oxytterlår. Köttet behöver koka rätt länge innan det blir mört så du behöver ha lite tid. Annars funkar det bra med tex lövbiff som du strimlar. Köttet ska dessutom koka sig mört i rött vin så det får en riktigt god smak.
Du behöver:
800g stroganoffkött (strimlat oxytterlår)
2 dl rött vin
Ca 1 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
200g champinjoner
1 stor gul lök
3 klyftor vitlök
3 dl vispgrädde
Redning
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Hacka lök och vitlök och bryn det sedan tillsammans med köttet i en stekpanna med smör tills du fått fin färg på köttet. Krydda med salt och peppar. Klyfta champinjonerna och stek dem i en stekpanna med smör.
Lägg över allt i en järngryta eller liknande och häll på vatten, vin och smula ner buljongen. Låt koka upp och koka sedan på svag värme under lock ca 1 1/2 -2 timmar. Kolla till det ibland, rör om och se så att det finns vätska köttet kan koka i.
Köttet ska vara riktigt mört när det är klart. När köttet är klart, tillsätt grädde och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt av med lite vetemjöl utrört i kallt vatten.
Servera med pasta och rejält med riven parmesanost. Smaklig måltid.
Kram kram ❤️