Fredag, jippi, bästa dagen är här igen. Solen strålar fortfarande trots att klockan snart är 19.30. Är det inte fantastiskt med de här ljusa kvällarna.
Ikväll vill jag tipsa om en superdupergod räkrulle med dillaioli. Jag den är verkligen toppengod, men se till att du har helt färska tunnbröd… Ni vet när de är sådär mjuka och lite sega.
Du behöver:
Tunnbröd
Smör
Isbergssallad
Tomat
Kokt, kallt, skivat ägg
Räkor
Dillaioli (recept nedan)
Dillaioli:
1 ägg (kylskåpskallt)
2 dl rapsolja (kylskåpskallt)
1 klyfta vitlök
Salt
Dill
Dillaioli gör så här:
Knäck ett ägg i en hög och smal mixerbunke. Tillsätt olja ca 2 dl, 1 klyfta riven vitlök och lite salt. Sätt ner mixerstaven i bunken och håll den stilla och mixa ca 15 sekunder. Rör sedan lätt på mixerstaven och mixa tills du får en krämig och tjock aioli. Tillsätt mer olja för tjockare konsistens. Se till att ägg och olja har samma temperatur när du mixar annars kan det skära sig och tjocknar inte.
Tillsätt sedan rikligt med hackad dill och smaka av med eventuellt mer salt och vitlök.
Räkrulle:
Smöra tunnbröden. Lägg i sallad, tomat, skivat ägg, räkor och ringla över dillaioli. Rulla ihop och mumsa på. Mängden bestämmer du såklart själv men jag hade rätt mycket räkor och ägg i mina rullar.
Ha en fin kväll, Kram❤️