Ugnsbakad vitlök och parmesan potatis

Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor. Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. 

Du behöver: 
4 stora potatisar tvättade med skal 
4 msk olivolja 
1/2 tsk salt
1 klyfta riven vitlök eller 2 tsk vitlökspulver 
2 tsk italiensk salladskrydda 
1 dl finriven parmesanost
Gör så här: 
Klyfta potatisarna. 
Blanda alla ingredienser utom parmesanosten i en bunke. 
Lägg i potatisklyftorna i bunken och vänd om tills alla potatisklyftorna är täckta med blandningen. 
Lägg upp dem på en plåt med bakplåtspapper, lägg dem med skalsidan nedåt och strö över riven parmesanost. 
Sätt in dem i ugnen ca 25-35 minuter på 190 grader. 
Servera med en dip, jag blandade ihop hemmagjord majonnäs med creme fraiche 50/50, riven vitlök, hackad persilja och lite salt. 
Ha en fin dag, kram kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.