Lakrids by Johan Bülow – mina favoriter

Första gången jag provade lakrits från Lakrids By Johan Bülow var på lakritsmässan i Stockholm för flera år sedan. Efter det är jag helt fast och lyckan var total när det kom ett paket från dem på posten. Många av er har säkert redan provat en hel del från dem och alla tycker om olika smaker men så här tycker jag i alla fall och jag har mina egna favoriter såklart. 

Tänkte börja med en nyhet som heter ”Summer”. Den har en smak av persika med vit choklad och en mjuk kärna av lakrits. Den får toppbetyg av mig 10 av 10 möjliga. Den är så otroligt god och man vill bara ha mer. Persikosmaken är fantastiskt god. 

Nu över till nästa favorit som heter ”A” det var den här sorten jag provade första gången på lakritsmässan och var helt såld efter det. En mjuk kärna av lakrits som är täckt av mjölkchoklad och rullad i lakridspulver. Även denna får toppbetyg av mig. Svårt att sluta äta den och det är den som är mångas favorit tror jag. 10 av 10 möjliga får även denna. 

”B” en mjuk kärna av lakrits som är täckt av vit choklad med passionsfrukts smak. Rullad i nåt lite syrligt passionsfruktspulver. Även denna är riktigt god och får bra betyg av mig, den konkurrerar bra med de båda övre sorterna och får 10 av 10 möjliga den också. 
”C” är en mjuk kärna av lakrits som är täckt av mörk choklad med smak av kaffe. Gillar man smaken av kaffe i praliner gillar man säkert den här. Det är inte riktigt min favorit men den är ändå god. Jag ger den 7 av 10 möjliga men då är det för att jag inte gillar kaffesmaken. 

”D” en mandel som grund denna gång, mandeln är täckt med mjölkchoklad och sedan täckt med lakrits. Den är lite salt i smaken och fantastiskt god. Den är helt olik de andra sorterna och en riktig fullpoängare 10 av 10 möjliga. 

Det här var de lakritssorterna som är täckta med choklad. De är de jag gillar bäst ur sortimentet. Nedan kommer vanliga rena lakritsar utan choklad. 
”1” en söt och mjuk lakrits som är väl balanserad. Den får höga poäng och i djungeln av sötlakrits får den 10 av 10 möjliga. Gillar du sötlakrits gillar du den här. 

”2” En salt och mjuk lakrits som även denna är riktigt god om du gillar salt lakrits. Kan nog ge även denna 10 poäng. Som sagt så äter jag inte så mycket ren lakrits men den här äter jag gärna. 

”3” röd lakrits, jag tycker inte den smakar så mycket lakrits nästan mer hallon eller vad det kan vara. Den är god och mjuk men det finns godare. Den får 7 av 10 möjliga av mig. 

”4” Habanero chili, en mjuk lakrits som är snäppet starkare med sin smak av chili. Gillar man chilismaken passar den nog perfekt. Jag gillar nog bäst de vanliga lakritssorterna. 7 av 10 även på denna.  

Hoppas ni fått lite koll på de olika sorterna. Sorterna A-B-C-D 1-2-3-4 är sorter som alltid finns i sortimentet Summer är en nyhet och jag vet inte om den stannar kvar eller inte. Jag skulle gärna se den som en standard som alltid finns då den tillhör min favorit. 
Ha en fin kväll och dröm sött om all lakrits. 
Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.