Lax i stora lass.. Passa på att handla lax när det är bra priser. Jag köper alltid färsk fisk, passar på när det är bra priser i fiskdisken. Lax och annan fisk funkar utmärkt att frysa in om du inte vill använda den på direkten. Perfekt att ha i frysen och det blir ingen kännbar skillnad på den enligt mig i alla fall.
Den här laxen fyndade jag för 99kr/kg men ibland går det att få den för ynka 79kr/kg. Så ta alltid en vända förbi fiskdisken.
Den här laxen är både enkel och väldigt god, den sköter sig dessutom bra själv i ugnen.
Du behöver:
700-800g färsk lax utan skinn
Sås:
1 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
2-3 dl mjölk
1 tsk dijonsenap
1/2 fiskbuljongtärning (smulad)
1/2 dl finhackad gräslök
Salt
Peppar
Gör så här:
Dela laxen i portionsbitar och lägg den skinnfria laxen i en gratängform.
Vispa samman ingredienserna till såsen och låt den sjuda några minuter under omrörning.
Red av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten.
Häll såsen över laxbitarna och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter på 225 grader.
Servera med potatismos, pressad potatis eller liknande.
Fantastiskt gott, testa du med.
Ta hand om dig så ses vi i morgon❤️ kram