Omelett med quornfärssås

What? Vart tog sommaren vägen nu då, från 27 grader och sol till 10 grader och regn. Ja man får verkligen passa på att njuta de fina dagarna. 

Nu över till lite mat istället, i sammarbete med quorn håller jag på för fullt och testar deras produkter. För mig som gillar vegetarisk mat är det toppen men för F där hemma som vill ha kött till allt är det inte lika kul. Nån gång kanske han lär sig;) 

Smarrig quornfärssås: 
300g quornfärs
1 finhackad gul lök
2 klyftor finhackad vitlök 
2 rivna morötter 
2 burkar krossade tomater 
1/2 dl chilisås 
2 msk tomatpuré 
1 msk grönsaksfond 
Salt 
Vitpeppar 
Gör så här: 
Bryn lök och vitlök i en stek/wokpanna med smör eller olja. Tillsätt färsen och bryn den en stund, krydda med salt och peppar. Tillsätt sedan morötterna och bryn ytterligare. 
Tillsätt krossade tomater, chilisås, tomatpuré och fond. 
Låt puttra ihop ca 7-10 minuter. Tillsätt eventuellt lite vatten om det behövs. Smaka av på slutet med eventuellt mer kryddor. 
Jag serverade min quornfärssås med i en omelett som jag gjorde på 4-5 ägg,  ca 2 msk vatten och lite salt och peppar. Bara att vispa ihop och steka i en stekpanna på rätt svag till medelvärme. 
Lite sallad och fetaost till det så har du en fin måltid. 
Kram kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.