Shish kebab

Sitter i bilen påväg mot Göteborg eller närmare bestämt Hönö. Vilket väder, en riktigt fin sommardag så vi passade på att boka in en Göteborgstripp. Älskar verkligen västkusten och när det är sånt här väder är det en perfekt helgtripp. 

Grillsäsongen är ju verkligen igång nu och jag tänkte passa på att tipsa om shish kebab. Fick receptet av en kollega men inga mått på kryddorna så jag kryddade lite på känn. Blev ruggigt gott. 

Du behöver: 
500g köttfärs jag hade nötfärs 
1 finhackad gul lök 
2 rivna vitlöksklyftor 
1 rejäl knippa finhackad bladpersilja
Ca 10 blad finhackad mynta 
3 msk paprikapure 
7 sorters peppar (jag använde vitpeppar, svartpeppar, kanel, spiskummin och lite kryddnejlika) 
Salt 
Paprikapulver 
Gör så här: 
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke, blanda väldigt väl. Forma sedan färsen runt grillspett och grilla tills de är genomstekta. 
Jag hittade inte kryddan 7 sorters peppar men frågade min kollega vad det var i och hon kom ihåg 5 kryddor så jag tog de. Funka ju bra. Paprikapure finns i de orientaliska hyllorna, köpte min på Citygross som har ett stort utbud. 
Servera med libabröd (eller tortilla) tzatziki och en god sallad. 
Sååå gott och perfekt grillmat.  
Ha en fin dag i solen, kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.