Spenat och ricottafylld tortellini med en krämig dijonsås ochlufttorkad skinka

Oj det blev ett långt namn på den här rätten men det är den värd. Den är fantastiskt god, väldigt enkel och snabb. Som ni vet sedan tidigare gillar jag enkel mat som ändå känns lite lyxig att servera och det här är en sån.
Den går dessutom bra att förbereda, gör klart såsen och värm bara på den när gästerna kommer, skiva upp tillbehören du önskar ha så kan var och en lägga på det de själva vill ha på. Koka tortellinin när det är dags att servera det tar bara några minuter.
Du behöver:
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1tsk dijonsenap
En liten knippa färsk basilika
Salt
Vitpeppar
Färsk tortellini med ricotta och spenat är min favorit
Lufttorkad skinka
Grillad paprika
Fetaost
Oliver
Gör så här: 
Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjöl. Tillsätt grädde och creme fraiche. Tillsätt sedan dijon, hackad basilika, salt och peppar. Är såsen för tjock så tillsätt lite mjölk, är den för tunn så tillsätt lite redning. Såsen ska vara så tjock så den fastnar på pastan. Smaka av såsen och krydda efter egen smak.
Koka tortellinin enligt anvisningar på förpackningen, jag använder alltid den färska tortellinin med smak av ricotta och spenat som står i kyla i affären. Den är så god och går snabbt att koka.
Hacka tillbehören, det funkar utmärkt med bara lufttorkad skinka men jag tog lite extra av det jag hade hemma och det blev toppengott. Du kan vraka och välja det du själv gillar men såsen, tortellinin och skinkan är väldigt gott ihop.
Blanda ihop tortellini, sås och toppa sedan med valfria tillbehör på tallriken.
Mums, kanske kan vara nåt inför fredagsmyset.
Kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.