Tänkte jag skulle tipsa er om en enkel och riktigt god middag. Ofta glömmer man bort de godaste köttdelarna och istället köper tex fläskfilé. Men en hel bit fläsk som man kör rätt länge i ugnen kan slå en fläskfile med hästlängder om jag får bestämma.
Ugnsbakat sidfläsk:
1 kg sidfläsk i bit
1 msk sirap
2 msk vatten
Salt
Svartpeppar
1 tsk malen ingefära
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär centimeterstora snitt i svålen med en riktigt vass kniv.
Blanda ihop sirap och vatten och pensla det över hela fläskbiten.
Krydda med salt, peppar och ingefära runt om.
Lägg fläskbiten på ett galler och sätt in den i ugnen ca 1 1/2 timma eller tills fläsket är genomstekt.
Kraschad potatis:
Kokt potatis med skal
Olivolja
Salt
Italiensk eller fransk salladskrydda
Gör så här:
Koka potatisen med skal tills den är färdig.
Lägg upp den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje potatis med undersidan av ett glas så den kraschas. Pensla på olivolja och krydda med salt och italiensk eller fransk salladskrydda.
Sätt in potatisen i ugnen på 225 grader. Har du fläsket i ugnen fortfarande funkar 175 grader också bra. Låt potatisen få lite fin färg.
Falsk bearnaisesås:
1 dl majonnäs (gärna hemmagjord)
2 dl creme fraiche
3 msk finhackad färsk dragon eller 1-2 msk torkad
1 klyfta vitlök
2 tsk flytande honung
Salt
Peppar
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och låt den dra en stund.
Smaklig måltid och hoppas ni får en fin kväll, kram❤️