Jag vet inte riktigt hur jag ska lägga fram så ni provar att göra den men det är bland de godaste desserterna jag ätit.
Det söta krämiga från yoghurtpannacottan som möter den syrliga smakrika rabarberkompotten. Ni bara måste göra den. Vi här hemma ger toppbetyg på den och lite till.
Till 6 st behövs:
2 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk 3%
1 dl strösocker
1 krm vaniljpulver
2 dl naturell mild yoghurt 3%
Rabarberkompott:
200g rabarber
1/2 dl strösocker
1/4 dl vatten
Pressad juice från 1/2 citron
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 5 minuter tills de mjuknat.
Blanda grädde, mjölk, socker och vaniljpulver i en kastrull. Låt koka upp och ta av från värmen. Lägg ner gelatinbladen ett och ett och vispa samtidigt.
Låt svalna något och blanda sedan ner yoghurten.
Häll upp yoghurtpannacottan i 6 små glas och låt dem stelna i kylen ca 5 timmar.
Rabarberkompott:
Skär rabarbern i små bitar ca 1-2 cm.
Lägg ner rabarber, socker, vatten och citronjuice i en kastrull och låt det koka ihop ca 8 minuter. Rör om då och då.
Ställ kompotten att kallna i kylen och lägg på den när panacottan stelnat helt och kompotten är kallt. Riv eventuellt över lite mörk choklad eller strö över lite hackade nötter men den är sjukt god som den är också.
Tips: vill du piffa till kanterna på glasen så ta en citronskiva som du gnider in kanterna med. Doppa sedan kanten i en blandning med kanel och strösocker. Detta görs med fördel innan pannacottan hälls i glasen. Jag lyckades göra det när pannacottan stelnat men smartas är nog innan i alla fall.
Ha en fantastisk kväll, kram från mig❤️