Dubbelmarinerad kall kycklingfilé – perfekt till buffé

När sommaren är här blir det en del fester och då tycker i alla fall jag att det passar utmärkt med en kall buffé som görs klart dagen innan. En härlig hemmagjord potatissallad, en kallskivad kycklingfile, sallad och bröd. Perfekt sommarmat och så gott.
Jag gjorde 2 sorters kyckling sist men ger er receptet på en jag tycker blev godast.
Marinad 1:
1 kg kycklingfilé
1 dl olja
2 msk balsamvinäger
2 msk soja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk paprika puré alternativt tomatpuré
2 tsk socker
Blanda ihop allt till marinaden och lägg i kycklingen. Låt ligga över natten. Gärna i en påse.
Dagen efter: torka av kycklingen, bryn den i en stekpanna tills den får fin färg.
Sätt sedan in den i ugnen på 125 grader tills den når en innertemperatur på 70 grader. Ta ut den och låt svalna lite.
Gör andra marinaden.
Marinad 2:
3 klyftor riven vitlök
1/2 dl olivolja
1/2 dl sweet chilisås
1 msk soja
1 msk paprikapure alt tomatpuré
1/2 msk färsk riven ingefära
2 msk persilja
Blanda ihop marinaden och lägg ner de färdigstekta kycklingfiléerna. Lägg över i en plastpåse och lägg in i kylen några timmar. Skiva kycklingen i skivor och lägg upp på ett fat.
Toppa med soltorkade tomater och halverade körsbärstomater.
Topping:
Soltorkade tomater
Körsbärstomater
Enkelt och riktigt gott
Ha en strålande dag, kram ❤️

11 Comments

  1. Thomas Westerfors

    Hur fungerar det att låta kycklingen ligga i marinad 2 i ett dygn? Alternativ låta den färdiga kycklingen vara i kylskåp ett dygn för att sedan läggas i marinad 2?

  2. Linda

    Kan man köra med ajvar istället för paprikapuré
    Hittar det i te ngn stans

    Eller är det bättre med tomatpuré

  3. Linda

    Har testat kycklingen och den blev supergod så den kommer vara på menyn på konfirmationen. Har du tips på någon god kall sås till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.