Jag gjorde 2 sorters kyckling sist men ger er receptet på en jag tycker blev godast.
Marinad 1:
1 kg kycklingfilé
1 dl olja
2 msk balsamvinäger
2 msk soja
2 rivna vitlöksklyftor
1 msk paprika puré alternativt tomatpuré
2 tsk socker
Blanda ihop allt till marinaden och lägg i kycklingen. Låt ligga över natten. Gärna i en påse.
Dagen efter: torka av kycklingen, bryn den i en stekpanna tills den får fin färg.
Sätt sedan in den i ugnen på 125 grader tills den når en innertemperatur på 70 grader. Ta ut den och låt svalna lite.
Gör andra marinaden.
Marinad 2:
3 klyftor riven vitlök
1/2 dl olivolja
1/2 dl sweet chilisås
1 msk soja
1 msk paprikapure alt tomatpuré
1/2 msk färsk riven ingefära
2 msk persilja
Blanda ihop marinaden och lägg ner de färdigstekta kycklingfiléerna. Lägg över i en plastpåse och lägg in i kylen några timmar. Skiva kycklingen i skivor och lägg upp på ett fat.
Toppa med soltorkade tomater och halverade körsbärstomater.
Topping:
Soltorkade tomater
Körsbärstomater
Enkelt och riktigt gott
Ha en strålande dag, kram ❤️
Thomas Westerfors
Hur fungerar det att låta kycklingen ligga i marinad 2 i ett dygn? Alternativ låta den färdiga kycklingen vara i kylskåp ett dygn för att sedan läggas i marinad 2?
victoriasprovkök
Jag skulle lägga den i marinad direkt och låta den ligga 1 dygn?
Anna
Kan man låta köttet ligga i marinad 2 i ett dygn?
Pia
Hej! Blir det en söt marianad?
victoriasprovkök
Nä jag tycker inte det, den blir väldigt god
Maln
Kan man lägga i marinad 2 över natten?
victoriasprovkök
Jag lägger alltid min i marinad 2 över natten? lägg i den när köttet fortfarande är varmt och sen ska det kallna i kylen.
Petra
Hej!
Hur många portioner är denba på? Ser inte det någonstans?
Med vänlig hälsning, Petra
Linda
Kan man köra med ajvar istället för paprikapuré
Hittar det i te ngn stans
Eller är det bättre med tomatpuré
victoriasprovkök
Jag skulle ta tomatpuré istället?
Linda
Har testat kycklingen och den blev supergod så den kommer vara på menyn på konfirmationen. Har du tips på någon god kall sås till