Dulce de leche mousse tårta med jordgubbar – och bästa tårtbotten

Bästa och enklaste tårtbotten ska ni få recept på nu och sen även min goda Dulce de leche mousse tårta såklart. Många som bakar tårtor använder sig av det här receptet och vispar du socker och ägg riktigt länge så får du fluffiga och höga tårtbottnar. Helt perfekta med andra ord.
Tårtbotten:
5 ägg
Socker
Potatismjöl
Vetemjöl
Eventuellt kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
Ta fram 3 stora/ lika stora glas och ställ dem bredvid varandra. Knäck äggen i ett av glasen. Mät upp socker till samma höjd som äggen. Det tredje glaset fyller du med 1/3 potatismjöl och resterande mängd vetemjöl. Vill du ha en chokladbotten som jag gjorde till min tårta så byt ut 1/3 av vetemjölet mot kakao och fyll sedan på med vetemjöl så det blir lika högt upp i glaset som socker och ägg. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver i mjölblandningen.
Vispa sedan strösocker och ägg kraftigt tills du får en riktigt fluffig smet. Jag använder en kitchen aid och vispade på full effekt säkert 5-7 minuter. Har du vanlig elvisp får du vispa ännu längre för det ska verkligen fluffa till sig.
Rör sedan försiktigt ner mjölglaset, sikta det gärna. Vispa absolut inte med någon elvisp utan rör bara försiktigt tills allt blandats. Lägg bakplåtspapper i botten på en stor eller två mindre springformar. Jag använde två mindre, en på ca 18cm och en på ca 15 cm.
Smöra och bröa kanterna och häll i smeten.
Sätt in i ugnen på 175 grader ca 35 minuter om du har en stor och något mindre tid om du har två små formar.
Känn med en sticka om tårtbotten är klar. Stickan ska vara torr när du tar upp den.
Ta ut ur ugnen och låt kallna i formen. Peta eventuellt bort från kanten och det fastnat.
Dulce de leche mousse: 
2 dl vispgrädde
2 äggulor
100g Dulce de leche
En nypa flingsalt
Vispa grädden hårt i en bunke. Vispa upp äggulorna i en annan bunke. Lägg Dulce de lechen i en kastrull tillsammans med flingsalt och låt den bli lite varm för att den ska bli lite mer flytande.
Häll sedan dulce de lechen över äggulorna medan du samtidigt vispar fort. När det är blandat så tillsätt den vispade grädden och rör om försiktigt tills allt blandats.
Ställ i kylen tills det är dags att fylla tårtan.
Dulce de leche creamcheese: 
100g naturell cream cheese
100g Dulce de leche
Blanda ihop allt till en fin och len smet.
Ställ i kylen tills det är dags att dekorera tårtan.
Dulce de leche mousse tårta:
Tårtbotten
Dulce de leche mousse
Jordgubbar
Dulce de leche cream cheese 
 
Jag gjorde som tidigare nämnt 2 mindre tårtbottnar. En åkte in i frysen och den andra gjorde jag mousse tårta av. Tårtan blev riktigt god men jag gjorde några missar som du ska undvika. 
 
Dela tårtbotten så du får 3 delar, eller så gör du två delar och bara fyller den i mitten. En smaksak. 
Fyll tårtan med mousse och SKIVADE jordgubbar. Jag mosade mina jordgubbar och lade på tårtbotten vilket resulterade i en väldigt saftig botten då jordgubbarna var saftiga.
Lägg upp tårtbotten på det fatet du ska använda och lägg smörpapper runt om så du inte får kladd på fatet. Alltså inte ett helt smörpapper under utan några avklippta bitar som du enkelt kan dra bort. Så gjorde inte jag utan flyttade min färdiga fina tårta med stekspadar vilket resulterade i en något vinglig och sne tårta. 
När du fyllt tårtan så dekorera den med Dulce de leche cream cheese på toppen och sidorna och toppa med jordgubbar. 
 
Gör tårtan med fördel när precis innan den ska serveras. Den är enkel att slänga ihop om du har alla delarna delarna förberedda i kylen. 
 
 
Lycka till med tårtbakandet och hoppas ni får den snyggare än min vinglande tårta. Men även jag och andra som bakar mycket och lagar mat gör misstag. Ville ändå tipsa om den trots sitt utseende för det är inte alltid som fina saker smakar godast. 
 
Kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.