Knäckig rabarberpaj

Måndag och ledig, inte dåligt det:) startade dagen med en härlig frukost med massa gottigt, ni som följer mig på Instagram victorias_provkok har koll. 

Igår hade jag äntligen mitt kalas på landet, det har blivit framflyttat några gånger men igår så blev det av. Superfint väder och trevligt folk. Kunde inte annat än bli lyckat. Maten jag bjöd på får ni recept på senare. 

Tänkte jag skulle bjuda på den knäckiga rabarberpajen jag gjorde för nån dag sen.  Så här kommer receptet.  




Du behöver: 
6-8 rabarber 
11/4 dl brunt farinsocker 
1 1/4 dl strösocker 
2 1/2 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
1 krm vaniljpulver 
1/2 tsk salt 
100g smält smör 
1 lättvispad äggvita 

2 msk florsocker 
1 msk maizena 

Gör så här: 
Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smält smör och rör om. Vispa en äggvita lätt och tillsätt även den. Rör om så allt blandas. 

Skär rabarbern i bitar, jag hade skalet kvar. Blanda ihop bitarna med 2 msk florsocker och 1 msk maizena. 

Fördela rabarbern jämt i en pajform och täck med pajdegen. Platta ut den med händerna. 

Sätt in den i ugnen ca 25-30 minuter på 180 grader. 

Avnjut den med vaniljvisp eller vaniljsås, eller varför inte lite glass eller grädde. 
Gott vilket som.

Ha en fantastisk dag, kram ❤️


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.