Mannagrynsplättar

Vart är den varma sköna sommaren? Igår var jag näst intill som en djupfryst piggelin. Att strosa runt iklädd klänning och en jeansjacka i +12 grader är inte att rekommendera men vad gör man inte när det är studentfirande.
Vädret ser inte mer lovande ut idag, men idag åker tjockare kläder på.
Frukosten idag blev en riktig mysfrukost med bland annat mannagrynsplättar. Enkelt och riktigt gott. Kan dessutom förberedas kvällen innan och bara stekas på när det är dax för frukost.
Till 4 plättar/ 1 portion behöver du: 
2 dl mjölk
2 msk mannagryn
1/2 krm salt 
Smör till stekning 
Blåbärssylt 
 
Gör så här: 
Värm upp mjölken i en kastrull, tillsätt salt och mannagryn under vispning.
Låt sjuda några minuter på svag värme, rör om ibland. När gröten tjocknat lite så häller du upp en på en tallrik. Jag gjorde 4 små plättar.
Ställ in i kylen över natten eller någon timma tills de kallnat.
Ta bort plättarna försiktigt med en stekspade och bryn dem i en stekpanna med smör.
Servera med nykokt blåbärssylt.
Hoppas du får en fin dag, kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.