Nattjäst müslibröd

Fredag, helt underbart med helg nu känner jag. Den här veckan har varit fullspäckat med middagar, möhippa för fina vänner, jobb, båtiläggning i Vättern och sen allt annat som ska hinnas med. Det var så skönt idag att hinna med en springrunda och ett varmt bad. 

Vill ni ha lite smarrigt bröd till frukost i morgon tucker jag ni ska baka ihop det här. Denna sats blir 3 bröd. 




Du behöver: 
8g färsk jäst
6 dl kallt vatten 
2 tsk salt 
2 dl rågmjöl 
Ca 10-12 dl vetemjöl 
3 dl god müsli 

Topping: 
Müsli 

Gör så här: 
Blanda ut jästen i vattnet, svar JA det ska bara vara 8 g jäst då det jäser en längre tid i rumstemperatur. 
Tillsätt sedan övriga ingredienser och knåda till en deg. 
Dela degen i 3 lika stora bitar. 
Lägg degen i 3 stycken avlånga brödformar med bakplåtspapper tryck ut dem något i formen och strö över müsli. Täck formarna med plastfolie och låt stå i rumstemperatur över natten. På morgonen sätter du ugnen på 225 grader  och när ugnen gått upp i grader så sätter 
du in bröden i ugnen ca 20-25 minuter. Bröden ska få fin färg och låta ihåligt när du knackar på det. Ta bröden ur formen och låt dem svalna innan du skär i dem. 

Kram kram❤️




Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.