Las Vegas – Nevada

Vi har lämnat Californien för några dagar i den coolaste staden jag nånsin varit i nämligen Las Vegas. Las Vegas ligger i Nevada och man åker i stort sett genom öken hela vägen hit. Det tog ca 4-5 timmar att åka hit och vägarna i Californien är breda men förskräckligt dåliga. När vi körde över till Nevada blev vägarna bättre. När vi öppnade bildörren blev det som en chock att komma ut, temperaturen låg på ca 43 grader och solen stod mitt på himlen. Härligt, jag älskar verkligen värmen när jag får vara vid vatten men till och med jag tyckte det var i varmaste laget när vi tog vår kvällspromenad på den härliga hotell/affärs och restauranggatan.

Öken... 
Öken...
Öken...
Och sen några munkar till fikat i Öken...


Så skönt att svalka sig i den här värmen...Hotellen här är verkligen grymma. Här är en liten del av poolen på vårt hotell. Hotellet vi bor på heter Tropicana, Hilton dubbeltree och ligger väldigt bra till. 
När du bokar hotell här i Las Vegas kan det vara bra att känna till att de tar ut en resort fee avgift utöver det vanliga priset på hotellet. Den avgiften ligger på ca 25-35 dollar per natt och rum. Vi bokade genom hotels.com och då var det medräknat i priset men man betalade den avgiften på hotellet i efterhand. 


Alltså den här staden är bara hur cool som helst, hur lyckas man dra så mycket turister ut till en stad mitt i ingenstans. Hur lyckas man få dem att spela bort sina pengar, dricka drinkar och shoppa upp de sista slantarna. Hur lyckas man bygga de fräckaste husen och få in så mycket roliga butiker. Fräckt att se och jag är faktiskt glad att jag inte är här för att spela. Men vilka casinon de har, helt magiskt att titta på dem, förstår om folk blir fast i timmar.


Häftigt att komma till en av mina favorit städer nämligen Paris. 


Svalkar mig lite...New york är inga fel det heller...

Nu är det dags att sova, har varit en lång och händelserik dag... Ja, vi har bara sett en liten del av gatan och då gick vi konstant i 2 timmar. Sen gav vi upp då till och med jag som tål värmen bra höll på att kolavippa. Får fortsätta vår upptäcktsfärd i morgon men på dagen blir vi nig bänkade vid poolen om vi ska klara värmen. 

I morgon får ni veta lite med om Las Vegas såklart! 
Kram Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.