San francisco – Chinatown – Boudin- Levis outlet – Ghirardelli

Idag kom visst lite av sommarvärmen tillbaka, så skönt men fortfarande inte den heta värmen som vi haft på tidigare platser i USA. Vi har vandrat till fots idag genom halva San francisco känns det som, benen bultar lite halvt efter de otroliga backarna som staden har. Backe upp och backe ner och dagens träning är avklarad utan problem. 


Grymma träningsbackar överallt 


Vi startade med att gå genom Chinatown som var så häftigt att se. Chinatown i San francisco är den största Chinatown utanför Asien och det märktes verkligen. Det var precis som att komma till Kina på riktigt. Jag förstod inte ett ord av vad någon sa, kunde inte läsa på skyltar och det luktade torkad fisk i hela staden. Kan varmt rekommendera en promenad längs Chinatown. 
Sen bar det av mot Fisherman's Wharf för en lunch på Boudin. Det blev en klassisk clam chowder i surdegsbröd och det var så sjukt gott. Clam chowder är en krämig och god musselsoppa med potatis som serveras i en riktigt gott surdegsbröd. Köper du en på Boudin får du deras goda nybakade surdegsbröd och det går inte av för hackor. De har bakat bröd sedan 1849 och vet vad de gör. Vi åt uppe i restaurangen men det går att äta samma soppa nere i deras café. Då blir den billigare. Detta är ett måste om du gillar musslor och soppa. Den fanns även med krabba och nån biffsoppa. Men den klassiska var musslor. 
Mätta och belåtna (läs väldigt proppmätta) begav vi oss vidare till pier 23 där även Levi's Plaza ligger med Levi's huvudkontor och en Levi's outlet butik. Levi's grundades av Levi Strauss just här i San francisco och här kan du fynda billiga jeans om du önskar. Väl värt ett besök, lite extra roligt att handla jeans i dess hemstad också. 


Efter Levi's strosade vi vidare ner mot stranden förbi Fisherman's Wharf för en utsökt god glass på Ghirardelli. Vi blev tipsade om den chokladbutiken och var såklart tvungna att prova och JA det var sjukt gott. Både chokladen och glassen är fantastiskt god. Ett måste här i San francisco enligt chokladälskaren själv. 


Långa köer som slingrade sig ut ur chokladbutiken. Sen blev det en sväng in på Lombard street en väldigt krokig gata men det syns inte så bra på bilderna. Trötta efter rundturen men jag var såklart tvungen att ta en runda inne på Victoria's secret. Det kan man ju inte missa när man är i USA. Lite shoppat blev det ju såklart också. 

Nu har vi bokat hotell för nästkommande natt så i morgon åker vi vidare mot nya äventyr. Ses då, kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.