San francisco – Union square- Cheesecake factory

På med långbyxor och tjocktröja, vart tog sommaren vägen. Jag skojar inte, någon mil från San francisco var det 30 grader och här är det just nu 12 grader. Visst det var varmare mitt på dagen men tröjan åkte på i alla fall jag citerar Mark Twain: "Den kallaste vintern jag varit med om var sommaren i San Francisco" håller nog nästan med honom även om vintrarna i Sverige ibland är kallare än så här. Fick ta ett varmbad för att tina upp. Burr. 


En riktigt vacker stad med fina spårvagnar


San francisco är dock väldigt vackert, en av de vackrare städerna. Så det är väl värt ett besök. San francisco är berömt för för den kalla sommardimman som ligger tät över staden. Det finns många branta kullar som staden är uppbyggd på därav de enorma nivåskillnaderna som finns i staden. De långa gatorna sträcker sig ända ner från strandkanten och upp till citykärnan. Otroligt vackert. 


Utsikt över Union square, torget mitt i smeten där vi bor. Så fina spårvagnar

Trötta efter att irrat runt med bilen på gator man inte fick svänga vänster på så fick det bli en Chipottle till lunch, sååå gott, älskar det stället och bästa utsikten över Union square såklart. 


Idag har vi haft fullt upp med att kolla in staden, checkat in på nya hotellet som ligger precis vid Union Square och ätit riktigt god cheesecake på cheesecake factory. 
En lime och en med mango... Wow så gott. Ett måste här i Californien.
Fullt med folk överallt men det är ju inte så konstigt när både mat och dessert är riktigt gott här. Detta måste ni testa! 


Bor man som vi gör på så bor man precis i shoppingdistriktet, allt är dyrt känns det som. Att hitta hotell här såg till en början helt omöjligt ut, priserna låg på 6000kr natten för ett beboeligt hotell plus att hotellen ska ha ca 55 dollar per dag för att parkera bilen. What! Men när vi sedan kollade hotells.com dagen innan vi skulle förflytta oss till San francisco hade de släppt massvis med hotell runt 2000kr. Så ha is i magen och vänta in rätt priser. Sen finns det massvis med parkeringshus som är billigare än det hotellet erbjuder. Vi parkerade i garaget "union square" för 36 dollar/ per 24 timmar. Onödigt att betala för mycket.


Här bor vi, husen här riktigt gamla här i stan men det är fina rum och en härlig innergård med pool. Kolla in dimman på bilden, ibland är staden helt täckt i sommardimman.
 
Nä nu ska jag ta och sova en stund i den riktigt sköna sängen och lyssna till spårvagnarnas ljud utanför. Englasfönster är inte speciellt ljudisolerade om man säger så. Även fina hotell har en speciell charm. Känns bra att personalen har utrustat oss med öronproppar i alla fall. Haha, godnatt från mig och godmorgon på dig. ❤️ 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.