Yosemite national park och bad i Yosemite Falls

Vaknade upp tidigt i den vackra lilla byn Mammoth Lake. Åt en frukost bestående av omelett, apelsin och cornflakes (med socker på) och mjölk. Det är ju inte så man längtar till frukosten här nere. Ser exakt likadan ut på alla ställen känns det som och sen full av socker.

Vackra sjön mono lake en bit från där vi bodde. 

Sedan bar det av mot Yosemite national park. För att få köra in i parken betalar man 30 dollar /bil. Men det är det värt. Så fin park och så mycket att upptäcka. Vi var bara där under dagen då vi skulle vidare mot San Francisco men vi kunde se det vi ville ändå. Många är där en längre tid och vandrar runt men för oss räckte det bra med en dag. 

Incheckning i parken... Höga berg, djupa dalar, sjöar och vattenfall... Otroligt vackert. 


Iskallt vatten men massa fina möjligheter till bad. Ändå skönt med ett kallt dopp när det är 30 grader i luften. 


Otroligt klart vatten.

Vi stannade till och gick runt på många fina platser och vandrade upp till Yosemite Falls. Vid vattenfallet klättrade vi upp så vi kom upp till själva fallet. Väl där uppe var vi så varma och då var det faktiskt riktigt skönt med ett dopp i det kalla vattenfallet. 

Yosemite falls


Så häftigt att bada här och så kallt. 

Ska du till Yosemite rekommenderar jag verkligen att bada i vattenfallet, sån känsla. Vill du inte klättra runt på alla stenar som faktiskt kan vara ganska kämpigt speciellt om man drar runt på en badväska. Så finns det andra fina badmöjligheter i nationalparken så ta absolut med badkläder. 


Maten är också en ständig fråga och mitt tips är att alltid ta med frukt. Det finns några restauranger nära Yosemite falls och sen en liten affär. Vi plockade ihop vår lunch i butiken och det blev, grillad kyckling, ribs, avokado, tomat och körsbär. En riktig höjdare och sen såklart bästa utsikten. 

När nationalparken var avklarad hade vi några timmar i bil till San francisco, en väldigt vacker väg även det. 


Nu efter bubbelpoolen på hotellet är det dags att sova och invänta morgondagens frukost och livet i San francisco... Vad gör man här är den stora frågan. Måste ta reda på mer om det. 

Kram ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.