Igår var det dessert på schemat igen. Jag som skulle vänja av med socker, går sådär när det är vänner på besök.
Desserten igår blev en blåbärskladdkaka med lättvispad grädde. Det var finfint och jag gillar att kunna använda mig av det skogen har att bjuda på. Färska blåbär är ju så otroligt gott.
Du behöver:
100g smör
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk vaniljestrakt
1/2 krm salt
1 1/2-2 dl färska blåbär
Smör
Kokos
Florsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt bakplåtspapper i botten av en rund springform ca 22-24 cm, smöra och strö på kokos på kanterna.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en slät smet. Häll smeten i formen och häll över blåbär. Tryck mer dem i smeten.
Grädda kakan ca 20-35 minuter eventuellt längre beroende på ugn och hur kladdig du vill ha kakan.
Låt kallna, pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Smarrigt värre och just nu har jag snöat in helt på blåbär. Sååå gott ju!
Kram ❤️