Färska blåbär är inte bara goda att äta med mjölk, de är också fantastiska att använda i bakverk. Den här tårtan är enkel och grymt god. Precis som det ska vara, inga konstigheter.
Tårtbotten
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl rumsvarm mjölk
Fyllning & Topping
4 dl vispgrädde
4 dl blåbär
1 dl florsocker
Gör så här:
Vispa ägg och strösocker länge och riktigt fluffigt med en elvisp.
Tillsätt sedan vetemjöl och bakpulver, rör om försiktigt så smeten fortfarande är fluffig och tillsätt mjölken.
Bred ut smeten i en plåt med kanter, med ett bakplåtspapper i.
Sätt in i ugnen ca 5 minuter på 250 grader.
Ta ur ugnen och strö på strösocker ovanpå. Vänd sedan upp den på ett bakplåtspapper och ta försiktigt bort bakplåtspappret. Dra över bakplåtspappret med en fuktig trasa så lossnar det lättare från botten.
Låt svalna helt.
Vispa grädden rätt hårt.
Mosa ihop 2 dl blåbär med florsockret, dra ner på sockret om du önskar en mindre söt tårta.
Blanda sedan blåbärsmoset med hälften av den vispade grädden.
Bred på blåbärsgrädden på den svala tårtbotten.
Rulla ihop kortsidorna för att få en tjock rulle.
Bred på grädde ovanpå stubben och garnera med blåbär.
Enkelt, gott och så mycket sommar.
Kram ❤️